Barion Pixel
A PlanetHerb.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.
Elfogadom
Kategóriák / Termékek

Üdítő kendermagolajos italok a nyár végére

Blogunkon visszatérő téma, hogy mennyi előnyt kínál a kendermagolaj napi fogyasztása az immunrendszer támogatásától a baktériumellenes hatásokig. Ugyanakkor megértjük, hogy nem mindenki rajong a kendermagolaj koncentrált ízéért, és a salátára csepegtetett változat is monotonná tud válni rendszeres fogyasztás esetén. Ezért most három hűsítő nyári italt mutatunk be, ahol a kendermagolaj teljesen új formában, friss és élvezhető aromák között érvényesül.

 

1. Citrusos-gyömbéres jeges limonádé

Hozzávalók (1 literhez):

  • 2-3 citrom és 1 narancs frissen facsart leve
  • 2–3 cm friss gyömbér reszelve
  • Hideg szódavíz
  • 2–3 evőkanál méz vagy agávészirup
  • Fél teáskanál kendermagolaj / pohár (összesen kb. 2 teáskanál/liter)

Elkészítés: A mézet/agávét a reszelt gyömbérrel és a citruslé egy részével turmixold össze a kendermagolajjal, hogy krémes, egynemű alapot kapj. Ezután add hozzá a maradék citruslevet, sok jeget, majd töltsd fel szódavízzel. A gyömbér és citrus ereje kiegyensúlyozza az olaj ízét, miközben frissítő marad.

 


 

2. Krémes matcha-mangó latte kendercsavarral

Hozzávalók (1 pohárhoz):

  • 1 teáskanál matcha por
  • 1 dl sűrű mangópüré (friss vagy fagyasztott mangóból)
  • 2 dl zabtej vagy mandulatej
  • Jégkockák
  • Kevés vaníliaaroma
  • Fél teáskanál kendermagolaj

Elkészítés: A mangópürét, a kendermagolajat és egy kevés növényi tejet turmixold simára. Készítsd el a matchát egy kis forró vízzel, majd keverd a mangós alaphoz. Végül add hozzá a maradék növényi tejet és jeget. A mangó édessége és sűrűsége tökéletesen elrejti az olaj zsírosságát.


 

3. Uborkás-mentás zöld smoothie ananásszal

Hozzávalók (1 adaghoz):

  • 1 kisebb uborka
  • 4–5 friss mentalevél
  • Fél lime leve
  • 1 szelet friss ananász vagy 1 dl ananászlé
  • 1 zöldalma
  • Jég
  • Fél teáskanál kendermagolaj

Elkészítés: Az uborkát, az almát, az ananászt, a mentát és a lime levét turmixold össze jéggel. Amikor krémes állagot kapsz, add hozzá a kendermagolajat, és még pár másodpercig turmixold. Az ananász és menta intenzív íze frissítően kerekíti az italt, miközben a sűrű állag homogén állagot ad.


 

Tippek, hogy az olaj ne ússzon a felszínen
 

  • Az erős aromák, pl. citrus, gyömbér, ananász, mangó segítenek kiegyensúlyozni az olaj karakterét.
  • A sűrű alap (pürék, smoothie-k, vagy rostos gyümölcslevek) elrejti a zsírosságot.
  • Turmixolás: nagy sebességen 15–20 másodperc, vagy shakerben erős rázás a homogén állagért
  • Hideg italban az olaj kevésbé válik külön, és frissebb érzetet ad.

 

Extra tipp
 

Ha egy füst alatt a napi CBD-olaj adagodat is szeretnéd elfogyasztani, nyugodtan cseppentsd bele a frissítő italodba. Ha kendermagolaj az alapja, akkor csak erősíted az ital diós, magos ízvilágát. Ne feledd: a jobb felszívódás érdekében érdemes mellé egy kevés zsíros ételt is fogyasztani.

Csak Természetesen!

Képek: Vecteezy

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség Élelmiszer