Barion Pixel
A PlanetHerb.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.
Elfogadom
Kategóriák / Termékek

Kenderes kutyakeksz – a legegészségesebb jutalomfalat a kedvencednek

Kenderes kutyakeksz – a legegészségesebb jutalomfalat a kedvencednek

Ha nem pusztán pozitív visszacsatolásként szeretnél jutifalatot adni a kutyusodnak, de egyidejűleg hozzájárulnál az általános egészségi állapotához, akkor melegen ajánljuk a nálunk is kapható kenderes kutyakekszet! Az alábbiakban ki is fejtjük, hogy miért.

A jutalomfalatok a legtöbb gazdi repertoárjában kiemelt helyet foglalnak el. Ha tetszik, ha nem, kevés eszközzel lehet olyan hatékony motiválni a kutyákat, mint néhány megfelelő pillanatban adott finomsággal. Éppen ezért is fontos, hogy a jutifalatok lehetőség szerint egészséges összetevőkből álljanak, amik hozzájárulnak kedvencünk egészségéhez és kiegyensúlyozottságához. És itt jön képbe a kender!

Testi-lelki egészség a háziállatoknak

 

A kendermagból készült termékek jótékony egészségügyi hatásairól már korábban írtunk, de konvertáljuk ezt most át a kenderes kekszre és a háziállatainkra.

Magas fehérjetartalom: A kendermag kiváló fehérjeforrás, amivel hozzájárulhatsz a kutyák izomfejlődéséhez és általános egészségéhez.  

  • Esszenciális zsírsavak: A kender a természetben található leggazdagabb esszenciális zsírsav forrás, ami dúskál az omega-3 és omega-6 zsírsavakban. Ezek az esszenciális zsírsavak hozzájárulhatnak a bőr egészségéhez és a szőr fényességéhez. Emellett gyulladáscsökkentő hatásúak és segítik a szív egészséges működését.
     
  • Magas vitamintartalom: A kendermag kiváló forrás az E-vitaminnak,  aB1 és B2 vitaminnak, emellett jelentős mennyiségben tartalmaz kalciumot, foszfort, magnéziumot, vasat és cinket, melyek mind hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez.
     
  • Rosttartalom: A kenderliszt és kendermagok magas rosttartalma támogatja az emésztést, béltisztító hatású és segíthet a megfelelő súly megőrzésében.
     
  • Jótékony hatások a bőrre: A kendermagokban található antioxidánsoknak és gyulladáscsökkentő tulajdonságaiknak köszönhetően jótékony hatással lehetnek az állatok bőrére, és segíthetnek a bőrproblémák kezelésében.

            

Mindezek mellett a kendermagolajról ismert, hogy nyugtató hatással van a szorongó kutyákra, valamint csökkenti a fájdalmat és a hányingert. Hozzájárul az ízületek egészségéhez, így többek között az ízületi gyulladás kezeléséhez.

Kender keverése a kutyák napi étrendjéhez

 

Természetesen gondolkodhatsz úgy, hogy a kendert pontosan meghatározott mennyiségben és időpontban vinnéd be a kutyád étrendjébe, ezért a jutalomfalat helyett inkább a napi étrendjébe kevernéd. Ebben az esetben két kézenfekvő megoldás merülhet fel (hacsak nem kényeztetnéd a kenderlisztből készített főztöddel): a kendermagolaj és a hántolt kendermag.

A kendermagolaj a kétesélyesebb út, hiszen markáns íze miatt jó esély van rá, hogy még hígított formában sem fogja kedvelni a kutyusod. Éppen ezért érdemes először kisebb mennyiségekkel próbálkozni, és ha a működik, akkor lassan, fokozatosan emelni. A nedves kutyatáp jobb választás, hiszen mind az íz, mind az olaj állaga jobban eloszlik az ételben.

Jobb eredményekkel kecsegtet a hántolt kendermag, amivel neutrálisabb és kellemesebb íze miatt könnyebben megbarátkozhatnak a négylábúak. Itt is érdemesebb a nedves kutyaeledelben gondolkodni, amiben a kendermag jól elkeverhető és hozzájárulhat a még jobb ízélményhez a kutyák számára. Ebben az esetben is javasolt a mennyiség fokozatos emelése, hiszen így a kutyusodnak is lehetősége van ismerkedni az új hozzávalóval és te is jobban megfigyelheted az egészségében bekövetkező változásokat. Tippünk: ugyanezt a macskák ételével is megpróbálhatod!

Elővigyázatossági javaslatok

 

Bár a kendermag-alapú ételek fogyasztása mind az emberek, mind a háziállatok esetében biztonságosnak mondható, érdemes ügyelned arra, hogy az új táplálékot megfelelő módon illeszd be az étrendbe. Alacsony dózis mellett meggyőződhetsz róla, hogy nem érzékeny-e a kutyusod a kendermag, illetve a belőle készült jutalomfalat bármely összetevőjére. Ügyelj arra is, hogy megfelelő minőségű terméket válassz, hiszen az adalékanyagok nem kívánt mellékhatásokhoz vezethetnek. A nálunk kapható kenderes kutyakeksz csak természetes alapanyagokat tartalmaz és tojásmentes. Végezetül ügyelj arra is, hogy a kutyád teljes és változatos étrendet kapjon és a mozgásigényét is kielégítsd.

Csak természetesen!

Fotók: Freepik, Unsplash

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség Háziállat