Barion Pixel
A PlanetHerb.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.
Elfogadom
Kategóriák / Termékek

Afrodiziákumok - A Természet Vágyfokozói: Kakaó, Maca és Ashwagandha

Afrodiziákumok - A Természet Vágyfokozói: Kakaó, Maca és Ashwagandha

Mai bejegyzésünkben mélyebbre ásunk a gyógynövények rejtélyes és izgalmas világába, és megismerkedünk három olyan csodálatos növénnyel, amelyek érzésünk szerint nem elég ismertek az vágyfokozó tulajdonságaikról: a kakaó, a maca és az ashwagandha.

Az afrodiziákumok évezredek óta izgalomban tartják az embereket – minden értelemben! :) Mert ha az egészség megvan, akkor szeretnénk maximálisan kiélvezni az életet és a szerelmet. Az emberiség ezért évezredek óta kutatja a természet ajándékait, amelyek képesek fokozni a szexuális vágyat, növelni az érzéki élményeket és javítani a szexuális teljesítményt.

Az afrodiziákum kifejezés olyan anyagokat jelöl, amelyek fokozzák a szexuális vágyat és teljesítményt. A megnevezés a szerelem és a szépség ókori görög istennőjétől, Afroditétől származik, de az afrodiziákumok kutatása használata természetesen a világ minden táján jellemző, hiszen minden kultúrában felbukkannak azok az összetevők, amelyek növelhetik a szexuális vágyat és a teljesítményt.

Az afrodiziákumok sokféle formában előfordulhatnak, például gyógynövényekben, ételekben, fűszerekben és illóolajokban. Közös jellemzőjük, hogy összetevőik javítják a vérkeringést, növelik a dopamin szintjét vagy az idegrendszer serkentésével járulnak hozzá a fokozott libidóhoz és teljesítményhez. Ezúttal három olyan növényt vizsgálunk meg közelebbről, melyek évezredes tapasztalatok alapján sorolnak a természetes afrodiziákumok élvonalába.

Kakaó - Az Édesség és Szenvedély Elixírje

 

A kakaót az utánozhatatlan ízélmény és a szenvedély szimbólumaként tartják számon, hiszen köztudott róla, hogy elősegíti a szeretet és a boldogság érzését. Sokan egyenesen a „természet viagrája” néven utalnak rá. Ez a Dél-Amerikából származó finomság ugyanis fokozza az állóképességet, az energiát, és afrodiziákumként elősegíti a fokozott szexuális funkciókat.

kakó

Összetételét tekintve a kakaó egészen egyedi kombinációját nyújtja a leghatékonyabb vágyfokozóknak. Gazdag forrása az anandamid nevű vegyületnek, amely az elsőként felfedezett „belső kannabinoid” (vagy endokannabinoid). A ’90-es évek elején azonosított vegyület a szanszkrit ānanda szóból kapta a nevét, melynek jelentése öröm, boldogság és gyönyör. Az anandamid ennek megfelelően a motiváció és az öröm előidézéséért felelős, miközben jótékonyan hat a memóriára, a termékenységre és az étvágyra. A kakaóban szintén megtalálható, élénkítő tulajdonságú teobromin hatására pedig az agy fokozza az anandamid termelését és lassítja a vegyület lebontását.

A kakaó további fontos vágyfokozó összetevője a feniletilamin nevű boldogsághormon, ami emeli a hangulatot és a szexuális vágyat. És ha ez nem lenne elég, a kakaó némi koffeinnel is szolgál a teljesítmény és az érzéki élmények további fokozásáért.

Maca - Az Energia és Vitalitás Forrása

 

Ez a perui növény kizárólag az Andok több ezer méteres magasságaiban terem meg, mégis meghódította az egész világot. Az egykori inkák kedvelt eledele egyedülállóan egészséges összetétellel büszkélkedhet: tömve van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjével és rostokkal. Tartalmazza mind a nyolc esszenciális, és egy további tucat nem esszenciális aminosavat.

maca

Ez a koktél együtt fogyasztva nem csak a szervezet ellenállóképességét fokozza, de javítja vérkeringést és növelheti a szexuális vágyat. Rendszeres fogyasztói energikusabbnak érzik magukat, ami szexuális életükre is kihat.

Egy 2002-es tanulmány alapján a maca növeli a férfiak szexuális vágyát, és több hónapos használat esetén serkenti az ondótermelést. Egy további kutatás kimutatta, hogy a maca csökkenti a szexuális diszfunkciókat a posztmenopauzában lévő nőknél. Ezeken felül hangulatjavító, szorongásoldó és energetizáló tulajdonságai szintén hozzájárulnak az egészséges szexuális élet élvezetéhez.

Ashwagandha - A Stressz Ellen és A Szexuális Teljesítményért

 

Az ashwagandha egy adaptogén növény, amely hosszú évszázadok óta része a hagyományos indiai gyógyászatnak. Korábbi blogbejegyzéseinkben már mi is megemlékeztünk energizáló és öregedésgátló tulajdonságairól.

Ezek a vitalizáló hatások a vágyfokozásban és a szexuális funkciók javulásában is megfigyelhetők. Már a Kama Sutra is egy erős szexuális stimulánsként kezeli az ashwagandhát, amit mostanra az újkori kutatások és felmérések is megerősítenek.

ashwagandha

Beszámolók szerint a nők esetében az ashwagandha kúraszerű használata fokozza a szexuális izgalmat, a síkosságot, valamint az orgazmust is erősebbé teszi. Szorongáscsökkentő hatásának köszönhetően hozzájárul az oldottsághoz a szexuális életben. Az ashwagandhát fogyasztó férfiak esetében a tesztoszteron szintjének növekedését, valamint a spermium mennyiségének, minőségének és mozgékonyságának javulását figyelték meg.

Mielőtt bármelyik afrodiziákum használata mellett döntenél, érdemes beszélned az orvosoddal vagy egy szakértővel, különösen akkor, ha meglévő egészségügyi problémáid miatt gyógyszereket szedsz. Az afrodiziákumok hatása egyénenként változhat, ezért a mértékletes fogyasztás a legjobb módja az esetleges mellékhatások elkerülésének.

Arra is szeretnénk emlékeztetni, hogy a szexuális vágy és egészség számos tényezőtől függ, beleértve az életmódot, az egészségi állapotot és az érzelmi jólétet is, így ezeket is vedd számításba bármelyik gyógynövény alkalmazása esetén.

És ne feledd: Csak természetesen! heart

Képek: Pixabay, Unsplash