Barion Pixel
A PlanetHerb.hu weboldalán Cookie-kat használunk annak érdekében, hogy megkönnyítsük Neked az oldal használatát és releváns információkat jeleníthessünk meg. Felhívjuk szíves figyelmed, hogy az oldal további használata a Cookie-k használatára vonatkozó beleegyezést jelenti. Amennyiben termékekkel a kosarában elhagyod az oldalunkat, a rendszer e-mail üzenetet küldhet a részedre, amely után az adataid maximum 15 napon belül törlésre kerülnek! Adatvédelmi tájékoztatónkat ITT találod.
Elfogadom
Kategóriák / Termékek

Mi köze a kendernek a szumóhoz?

Mi köze a kendernek a szumóhoz?

A japán küzdősport spirituális oldalának szerves részét képezi a kender.

A „jokozuna” cím a szumóbirkózók legmagasabb elérhető rangja. A szó jelentése „vízszintes kötél” és a derék körül viselt fehér kenderkötélből, a tsunából ered. A tsuna akár 15 kilót is nyomhat, és egy különleges háromnapos rituálé során készül kenderrostból. A tsuna-t csak a ringet megtisztító szertartásokon használják, a mérkőzéseken nem.

A ceremónia előtti napon a junior szumó birkózók összegyűlnek és kézzel dolgoznak fel egy nagy kupac kendert, amit rizskorpával hintenek be, hogy eltávolítsák belőle az összes olajat. Így ez az egyik legtisztább, kézzel morzsolt kender.

Forrás: thecannachronicles.com

Tartalomhoz tartozó címkék: Kender Ismeretek