Leírás és Paraméterek
Főbb tulajdonságai:
- testépítőknek rendkívül jó fehérje forrás
- magas foszfor, magnézium, vas, kálium, cink, réz, mangán tartalom
- magas rosttartalom
- csökkenti a szív koszorúerével kapcsolatos problémákat
- csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát
- béltisztító hatású
- csökkenti az éhségrohamok esélyét
- laktózmentes fehérjeforrás, így ideális laktózérzékenységben szenvedőknek
- egyéb allergénektől is mentes általában és vegák számára is jó választás
- magas biológiai értékének köszönhetően méltó vetélytársa lehet akár az állati eredetű fehérjéknek is
- az omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat egészséges 3:1 arányban biztosítja
- immunerősítő
- a kender emellett az egyike azon kevés forrásoknak, ami a nehezen beszerezhető gamma linolénsavat (GLA) tartalmaz, mely segítséget nyújthat olyan esetekben mint :
- ADHD
- Diabétesz és diabetikus neuropátia
- Szívbetegség
- Magas vérnyomás
- Szklerózis multiplex
- Elhízottság
- Premenstruációs szindróma (PMS)
- Reumás ízületi gyulladás
- Bőr allergia