Leírás és Paraméterek
Főbb tulajdonságai:
- 20 fajta aminosavat, köztük 9 esszenciális aminosavat, melyeket a testünk nem képes előállítani
- hatékony koleszterincsökkentés
- az alfa-linolén sav csökkenti a szívproblémák kockázatát
- a kendermag bármilyen formában történőfogyasztása segíthet az immunhiányos betegségekben szenvedő emberek gyógyulásában. Ezt a következtetést támasztja alá az a tény, hogy a kendermagot használták a táplálkozási hiányosságok okozta tuberkulózis kezelésére, ami egy olyan súlyos táplálkozást gátló betegség, ami a test sorvadását okozza
- a természetben található leggazdagabb esszenciális zsírsav forrás, mely több esszenciális zsírsavat jelent, mint a len, vagy bármely más dióféle, vagy mag olaj esetében
- egy tökéletes 3:1 arányú omega-6-linolsav és omega-3-linolénsav - a szív - és érrendszer egészségéért, és az immunrendszer általános erősítésére
- nagyszerű E-vitamin, B1 vitamin, B2 vitamin, kalcium, foszfor, magnézium, vas és cink forrás
- kiváló vegetáriánus fehérjeforrásnak tekinthető, mivel könnyen emészthető
- gazdag növényi tápanyagforrás a növények betegségek ellen védő előnyeivel, melyek erősítik az immunitást, a véráramot, a szöveteket, a sejteket, a bőrt, a szerveket, és a mitokondriumot
- a többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavak leggazdagabb ismert forrása
- olaja segít az akne, az atópiás ekcéma és a bőrszárazság kezelésében
- a kender emellett az egyike azon kevés forrásoknak, ami a nehezen beszerezhető gamma linolénsavat (GLA) tartalmaz, mely segítséget nyújthat olyan esetekben mint :
ADHD
Diabétesz és diabetikus neuropátia
Szívbetegség
Magas vérnyomás
Szklerózis multiplex
Elhízottság
Premenstruációs szindróma (PMS)
Reumás ízületi gyulladás
Bőr allergia
- testépítőknek rendkívül jó fehérje forrás
- csökkenti a szív koszorúerével kapcsolatos problémákat
- csökkenti a csontritkulás kialakulásának kockázatát
- béltisztító hatású
- csökkenti az éhségrohamok esélyét
- laktózmentes fehérjeforrás, így ideális laktózérzékenységben szenvedőknek